ABG Salons

Általános Szerződési Feltételek

Előszó

A www.bookgoodlook.com az mRaP GmbH, Pulvermühlweg 11, 3250 Wieselburg, Österreich által üzemeltetett online felület hivatalos kereskedők, illetve magán és/ vagy hivatalos vásárlók részére. Az mRaP GmbH kizárólag az online felületet bocsájtja a felhasználók rendelkezésére. Az mRaP GmbH nem jelenik meg az oldalon vásárlóként vagy eladóként. Hivatalos kereskedőknek a fodrászok és parókakészítők (Stylist), pedikűrösök és kozmetikusok (szépségápolás) számítanak, akiket a következőkben Partnervállalatoknak vagy Kereskedőknek nevezünk. Vásárlóknak, illetve Ügyfeleknek azokat a személyeket nevezzük, akik a Partnervállalatok ajánlatait igénybe vehetik. Az alábbi rendelkezések szabályozzák a Partnervállalatok www.bookgoodlook.com oldalon való részvételének feltételeit és határozzák meg a www.bookgoodlook.com oldal használatának alapszabályait a regisztrált Partnervállalatokon keresztül. A www.bookgoodlooking.com oldalra a következőkben a „Felület” kifejezést használjuk.

1. Mi a www.bookgoodlook.com?

A www.bookgoodlook.com egy online piactér, ahol a Partnervállalatok időpontokat kínálhatnak. A Felületen lehetővé válik ezen időpontok foglalása. A www.bookgoodlook.com oldalon megkötésre kerülő szerződések kizárólag az érintett feleket, a Vásárlót és a Kereskedőt ruházzák fel jogokkal és kizárólag őket kötelezik. A szerződések kizárólag a Vásárló és a Kereskedő között jönnek létre. A szerződések teljesítése kizárólag a Vásárló és a Kereskedő között történik. A Felület kizárólag a közvetítő szerepét tölti be. A Felület alapvetően nem ellenőrzi, hogy a Kereskedő által kínált ajánlatok és egyéb tartalmak úgy, mint például a Kereskedő által megadott adatok hitelesek, valósághűek és teljesek-e. A www.bookgoodlook.com oldalt az mRaP GmbH saját maga hirdeti, valamint harmadik fél részére is nyújt információkat, hogy az oldalt e-maiben vagy más weboldalakon is reklámozhassák.

2. Regisztráció a www.bookgoodlook.com oldalra és szerződéskötés

A www.bookgoodlook.com oldal kereskedőként való használata regisztrációhoz van kötve. - Ez pedig ingyenes. Regisztrálni az mRaP GmbH-n keresztül lehet. Kizárólag hivatalos Kereskedők jogosultak az oldalon való részvételre, ők a következők:

 • Egyéni vállalkozók,
 • Személyi társaságok és
 • Tőketársaságok.

A www.bookgoodlook.com oldalra való regisztrációval és jelen ÁSZF elfogadásával a Felület és a hivatalos Kereskedő között létrejön egy szerződés. Magánszemélyek az oldalra nem regisztrálhatnak. Semmilyen igény nem tartható a www.bookgoodlook.com oldalra való regisztrációra. A Felület fenntartja magának a jogot arra, hogy eldöntse, ki regisztrálhat az oldalra. A regisztráció során a Vásárlónak, valamint a Kereskedőnek a következő adatokat kell megadnia:

 • Cégnév,
 • Vállalkozási forma,
 • Meghatalmazott kapcsolattartó,
 • Partnervállalat telefonszáma,
 • Partnervállalat e-mail címe és
 • Partnervállalat címe.

A Felület nem ellenőrzi, hogy a hivatalos Kereskedő minden jogi követelménynek eleget tett-e. A hivatalos Kereskedő megerősíti azonban, hogy megfelel minden jogi követelménynek (érvényes működési engedély...).

3. A Felület használatának alapszabályai

A Felületet az alább látható alapszabályoknak megfelelően a regisztrált Kereskedők használhatják.

3.1. A www.bookgoodlook.com oldalon elérhető ajánlatok

A Felületen a Partnervállalatok Fodrász- és szépségszalon szolgáltatásokat nyújthatnak. Az oldalon kínált szolgáltatásokat és termékeket a következőkben Ajánlatoknak nevezzük. Az oldalon illegális termékek és szolgáltatások hirdetése nem megengedett. A Felületen feltüntetett árak tartalmazzák a törvényben megállapított ÁFA értékét. A Vásárlók a Felületen (a Partnervállalatok által) kínált Ajánlatokat a www.bookgoodlook.com oldalon foglalhatják le. A foglalással a Vásárló és a Partnervállalat között szerződés jön létre.

3.2. Ajánlatok, szerződések és szerződésteljesítés

Ahhoz, hogy a Felületen érvényes szerződéseket lehessen kötni, valamint, hogy a Vásárló a Kereskedők által kínált Ajánlatot megtalálja, a Felület különböző Ajánlatcsomagokat bocsájt rendelkezésre.

A Partnervállalat a személyre szabott ajánlatokon belül hozzárendelheti munkatársát egy bizonyos ajánlathoz. A hozzárendelt munkatárs keresztneve ezáltal elérhetővé és nyilvánossá válik a Felületen. A Partnervállalat beleegyezik, hogy a személyre szabott ajánlatok esetén hozzárendelt munkatársa előzetes írásbeli beleegyező nyilatkozatot tölt ki. Ezt a Felület nem ellenőrzi. Harmadik fél jogai nem sérülhetnek. A személyre szabott ajánlatok esetén alias nevek is használhatók, mint például: Jungstylist, Masterstylist...

A Vásárló lefoglalhatja a Kereskedő ajánlatait, ezzel pedig elfogadja az ajánlatot a megadott feltételekkel együtt, továbbá a Kereskedőre vonatkozó ÁSZF-et is. Az Ajánlat lefoglalásával a Vásárló és a Partnervállalat között szerződés jön létre. A foglalás teljes körű lebonyolítása, illetve a szerződésteljesítés a foglalás után kizárólag a Vásárló és a Partnervállalt (Kereskedő, illetve Szolgáltató) között történik.

3.2.1. Foglalás, fizetés és szerződésteljesítés

Miután egy Partnervállalat ajánlata lefoglalásra került, a Partnervállalat és a foglaló személy is kap egy visszaigazoló e-mailt. A visszaigazoló e-mail a Partnervállalat számára a regisztrációkor megadott e-címre kerül kiküldésre. Igény szerint a foglalási visszaigazolás SMS-ben is kérhető. Ez akkor lehetséges, ha ezt a Partnervállalat bejelentkezési oldalán megadta.

Foglalási visszaigazolás

A foglalási visszaigazolás minden olyan információt tartalmaz, amely szükséges a foglalás lebonyolításához. Ezek a következők:

 • a foglaló személy vezeték- és keresztneve,
 • egyértelmű foglalási szám,
 • az ajánlat lefoglalásának pontos dátuma és időpontja,
 • választható: a Stylistok neve és
 • választható: a foglalt szolgáltatás megnevezése.

Ahhoz, hogy a Vásárló igénybe vehesse foglalt Ajánlatát a Kereskedőnél, be kell mutatnia a foglalási visszaigazolást. A Partnervállalat bejelentkezési oldalán továbbá minden foglalás látható.

Fizetés és szerződésteljesítés:

Az igénybevett Ajánlat kifizetése közvetlenül a Partnervállalat és a Vásárló között történik.

Foglalt ajánlatok kötelme

Egy ajánlat lefoglalásával szerződés jön létre a foglaló személy és a kiválasztott Partnervállalat között. A foglalás ezáltal kötelező érvényű lesz a Partnervállalat és a Vásárló számára is.

Személyre szabott ajánlatok

A személyre szabott ajánlatok esetén a Felület felhasználója kiválaszthatja és lefoglalhatja, hogy az általa kívánt szolgáltatást a vállalat mely munkatársa végezze el. A lefoglalt munkatárs megbetegedése vagy bármilyen más esemény bekövetkezte esetén, a Partnervállalat köteles a Vásárlót foglalásának megfelelően kárpótolni. A Partnervállalat ilyen esetben köteles a Felületet (az info@bookgoodlook.com e-mail címen keresztül) közvetlenül tájékoztatni. Amennyiben a Vásárló nem egyezik bele a Kereskedő által felajánlott kárpótlásba, a Vásárló elállhat a foglalástól.

Foglalás lemondása vásárló által

A Vásárlóknak jogukban áll, hogy a már benyújtott foglalásukat töröljék. Ilyen esetben a Partnervállalat SMS és e-mail értesítőt kap a lemondásról. A Partnervállalat beleegyezik, hogy lemondás esetén a Felületet minden követeléstől mentesíti.

Foglalásmódosítás vásárló által

A Vásárló jogában áll foglalásának módosítása. Ilyen esetben a Partnervállalat azonnali SMS és e-mail értesítőt kap a változtatásról.

Vásárló távolmaradása

A Felület nem garantálja, hogy az ajánlatot foglaló személy minden esetben megjelenik a szolgáltatás helyszínén. Amennyiben egy Vásárló nem jelenik meg a foglalt szolgáltatás elvégzésének helyszínén, a Partnervállalat a Felületet minden követeléstől mentesíti. A Felületet a Vásárló távolmaradása esetén a Partnervállalatnak értesítenie kell az info@bookgoodlook.com e-mail címen keresztül.

4. A regisztrált Partnervállalatok további jogai és kötelezettségei

4.1. Szövegek, ábrák, fényképek és grafikonok használata

A Felület nem ellenőrzi, hogy a regisztrált Partnervállalatok legálisan használják vagy legálisan bocsájtják-e rendelkezésre a Felületen a szövegeket, ábrákat, fényképeket és grafikonokat. Az, hogy a Partnervállalatok rendelkeznek-e a felhasznált szövegek, ábrák, fényképek és grafikonok használati jogával a Partnervállalatok felelőssége. Harmadik fél jogai nem sérülhetnek.

4.2. Mentesség

A Partnervállalat a Felületet minden olyan követelés alól mentesíti, amelyet egyéb résztvevő vagy harmadik fél a Partnervállalat által feltüntetett jogsértő ajánlatok és tartalmak vagy ezek Felületen való felhasználása miatt a Felülettel szemben támaszt. Ez esetben a Partnervállalat magára vállal minden olyan költséget, amely a Felület jogvédéséhez szükséges, beleértve az összes bírósági eljárás költségét és az ügyvédi díjakat is. Amennyiben a jogsértésért a Partnervállalat nem vonható felelősségre, ez nem alkalmazandó. A Partnervállalat harmadik fél bevonása esetén a Felületnek köteles minden olyan információt haladéktalanul, az igazságnak megfelelően és maradéktalanul rendelkezésre bocsájtania, amely a követelések felülvizsgálatához és a védelemhez szükséges.

5. Díjak

A regisztráció a Partnervállalatok számára ingyenes. Esetlegesen felmerülő költségek esetén a Felület köteles értesíteni a Kereskedőt/ Partnervállalatot. Az esetleges költségekkel kapcsolatban (úgy, mint például a foglalási költségek) külön egyeztetésre kerül sor a Partnervállalattal. Ezeket a díjakat a www.bookgoodlook.com oldal partnere fizeti meg és ezen díjak nem számíthatók fel a Vásárlónak (=foglaló személy). E szabály megsértése a partner www.bookgoodlook.com oldalról való elbocsájtását vonja maga után.

6. Reklámok és tájékoztatás kiküldése

A Partnervállalat beleegyezik abba, hogy a Felülettől elektronikus úton (hírlevél, SMS... formájában) tájékoztatást és reklámokat kap.

7. Hozzáférés a Felülethez

A Felület célja, hogy korlátozás nélkül elérhető legyen. Nem zárható ki azonban, hogy olyan a Felület hatáskörén kívül eső körülmények adódnak, amelyek korlátozzák a Felület elérését. A Partnervállalatok nem használhatnak olyan mechanizmusokat, szoftvereket vagy egyéb programokat, amelyek a Felület működését korlátozzák. Továbbá olyan tevékenységet sem lehet folytatni, amely a Felület túlterheltségéhez vezet. A Felületen mentett tartalmak se nem másolhatók vagy terjeszthetők az mRaP GmbH előzetes beleegyezése nélkül, se nem használhatók fel egyéb módon vagy sokszorosíthatók. Ez vonatkozik a keresőrobot vagy más automatikus mechanizmus általi másolásra is. Ahhoz, hogy a rendszerben a tevékenységek végrehajthatóak legyenek, olyan karbantartási időszakokra van szükség, amikor a Felület nem érhető el. Ezekről a karbantartási időpontokról a Partnervállalatokat legalább 1 héttel előre értesítjük.

8. Felelősségkorlátozás

Az mRaP GmbH kizárólag az üzemeltetéshez szükséges technikai szolgáltatásokat nyújta. Az mRaP GmbH nem felel a Partnervállalatok által feltöltött tartalmakért (árak, ajánlatok,...). A Felület a Vállalatnak kizárólag súlyos gondatlanság vagy szándékos kötelességszegés esetén felel. Közvetett károk kárpótlásának felelőssége, különös elmaradt haszon esetén kizárólag súlyos gondatlanság vagy szándékos kötelességszegés esetén áll fenn.

9. Szankciók és kizárás

Amennyiben konkrét bizonyítéka van arra, hogy a Partnervállalkozás a törvényi előírásokat, harmadik fél jogait, az ÁSZF-et megsértette vagy egyéb jogos oka van rá, különösen a Felület csalárd tevékenységek elleni védelmével kapcsolatban, a Felület a következő intézkedéseket hozhatja:

• Ajánlatok és egyéb tartalmak törlése • A Partnervállalat figyelmeztetése • A Felület használatának korlátozása • Ideiglenes kizárás • Végleges kizárás

A Felület az intézkedés kiválasztásakor figyelembe veszi az érintett Partnervállalat jogos érdekeit, különösen, hogy van-e arra vonatkozóan bizonyíték, hogy a szabálysértést nem a tag követte el. A Felület egy tagot véglegesen is kizárhat (végleges kizárás), ha a kizárás más résztvevő érdekeit védi és/vagy a tag hamis kapcsolatfelvételi adatokat adott meg, különösen egy hamis vagy érvénytelen e-mail címet és/vagy átruházta felhasználói fiókját. Miután egy tag véglegesen kizárásra került, nincs lehetőség felhasználói fiókjának helyreállítására.

Amennyiben egy tag kizárásra került, a Felületet többé nem használhatja más felhasználói fiókokkal sem és nem regisztrálhat többé újra.

10. A szerződések futamideje és megszüntetése

A szerződés határozatlan időre szól. A szerződés (az info@bookgoodlook.com e-mail címen keresztül) bármikor fel lehet mondani. Rendkívüli felmondásra akkor kerülhet sor, ha

• egy fél ellen fizetésképtelenségi eljárás indult, • ha a Felület megszünteti tevékenységét, • ha a tag megsérti az ÁSZF-et

A felmondással megszűnik a tagság a Partnervállalat számára.

11. Az ÁSZF módosításai és elkülöníthetőség

A Felület fenntartja magának a jogot arra, hogy bármikor, indoklás nélkül módosítsa az ÁSZF-et. A Partnervállalat beleegyezik, hogy az ÁSZF módosításáról az általa megadott e-mail címre kiküldött üzenetben kapjon értesítést. Amennyiben a Partnervállalat az üzenet megérkezésétől számított 2 héten belül e-mailben vagy írásban nem jelzi ellenvetését, elfogadja a módosításokat. A Felület a módosítás bejelentésekor a kéthetes fellebbezési határidőre köteles figyelmeztetni a tagokat. Amennyiben jelen ÁSZF valamely rendelkezése érvénytelenné válik, a többi rendelkezés változatlan marad. Az érvénytelen rendelkezést egy olyan rendelkezés helyettesíti, amely az érvénytelen rendelkezéshez jogerős módon, gazdaságilag a legközelebb áll. Ugyanez érvényes az esetleges hiányos rendelkezésekre is.

12. Joghatóság

Az Osztrák Köztársaság törvényei érvényesek. Az illetékes joghatóság Bécsben található.

Az ÁSZF kelte: 2014. 07. 31.